fredag 21. november 2008

Dødehavet - 20 november 2008

Dødehavet, 400 meter under havets overflate, verdens laveste område. Fullt av helsebringende liv til de som kommer hit. Mer enn 330 soldager i året. Underlig å få se og oppleve denne sjøen vi har hørt om så lenge vi kan huske. Saltflaka kunne vi plukke i vannet og på steinene ved bredden. Her trenger vi ikke frykte for å bli solbrent ettersom området ligger så lavt. Mange helseprodukter har sitt opphav her og selges i alle verdens kroker. Kremer for både den ene og andre lidelsen. Tenk å få vaske og kjøle beina i Dødehavet. AMAZING!! Ein draum et gått i oppfyllelse!! Festlig å bare la det flyta :) Peeling, på bredden av Dødehavet. Her gravde Christian fram ekta jørme til oss. Huden blei så fin som ny etterpå :) Ingen døde celler igjen her i gården!! Gjett om dette var kjekt? Ekta Svarteper. Så var det store spørsmålet....går det vekk? Det hadde jo ikkje vore någe stort problem for oss om me blei Africanerar heller......... Det var ei festreis for oss. Me er einige om at i dag veit me meir enn me gjorde for bare ei veke sidan. Landskapet rundt Masada og Dødehavet er som å vera på månen trur eg. Tørt, grått og livlaus natur. Men likevel veldig fasinerande og uforgløymelig. Neste bad blir i Tastahallen..jalajala

4 kommentarer:

Anonym sa...

Masada og dødehave va d kjekkaste med Israel syns eg=) Ser ut som at dåke òg har kost dåke=) Nå e me vel framme på Sandvoll, itte litt råkjøring på glatte veier for å rekka diverse ferje.. Da gjekk godt! Og en fantastisk flott og veldi EU-godkjent Toyota står å vente på dåke på Randaberg..! Go tur heim igjen! Me snakkes på søndag=)

Anonym sa...

Det hørtes fint ut med bil på Randaberg. Da snakkes vi nok på søndag. Hels så mye til Iver og Co fra Israel. Anders

Anonym sa...

Du va flotte ,Linda. Når du kjem heim kan du ta snøbad. Go tur heim, snax. Ellen s

Anonym sa...

Shalom Ellen. Det var ein nyttig råd å gå baklengs ut i Dødehaver. Ville jo ganske tippa overellers. Kjekt å gå i dine forspor. tenkte alltid på det i Israel. Her har Ellen vore... :)