søndag 16. november 2008

Jerusalem, verdens midtpunkt?! 16-Nov-08

Da vi kom til Ben Gurion i Tel Aviv, satt vår verdensvandte Mommi å ventet på oss. Hun kom først. Høna kom først i dette tilfellet... Gjensynsgleden var stor for sønn og mor.


Den syvarmede lysestaken, minoraen, var det første kjennetegnet på hellig jord.


Gjensynsgleden var stor hos mor og sønn igjen... Masse Freia og Toro i den røde kofferten til ho mor.

Vestmuren. Første post på programmet etter en kort natts søvn. Christian hadde reid opp så fint til oss. Favoritten det... Sola skein, helt ok det liksom.


Christian hadde kjøpt billett til vestmurtunnellen for oss. Her står Linda så nærme en kan komme til det aller helligste i det gamle tempelet. Her opplevdes det godt å stå å lene seg inntil historien og dvele ved det i tanker og bønn.


Guiden vår, Israel, forklarte godt om tempelets historie. Her står vi med den største steinen som ble brukt i vestmuren. Den var 13,5 meter lang, 15 meter høy og 4 meter dyp. 570 tonn, løftet på plass ved hjelp av menneskekrefter for 2000 år siden! Ingen T. Stangeland på plass der engang, ei heller Lindanger.


Mommi og Linda i vannakvedukten som førte regnvann inn til tempelplassen. Utgravd av Hasmoneerne.


Christian, Mommi og Linda inne i vestmurtunnellen. Turen gikk langs den 500 meter lange tempelmuren. En opplevelse som ikke kan beskrives ifølge Mommi.


Damascus gate. En av de mange inngangene til den gamle byen. Inn her kommer en rett til det arabiske kvarteret. I morgen skal vi bli mer kjent med den gamle byen. Da skal vi sitte ned og bare se på folkelivet. Masse forskjellige mennesker fra hele verden, med og uten hatter.


Vi var en tur innom det jødiske markedet. Har finnes krydder i alle varianter, masse frukt og fine olivenoljer. Kjøpa, kjøpa, kjøpa seie Linda.


Dagen ble avrundet med en Gudstjeneste i King of Kings menigheten. Her skal vi igjen ta turen i morgen for en musikal om det jødiske folks historie. Etter et godt kveldsmåltid i leiligheten er vi klare for en god natts søvn og en innholdsrik dag i morgen. Vi gleder oss.

Dersom dere vil ha postkort fra oss, får dere legge inn adressen deres i kommentarfeltet.

Vi gleder oss til fortsettelsen.
Hilsen fra de hellige pilegrimer.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så kjekt med en oppdatering!! Dåke har jo fått med dåke masse spennande allerede=) Eg vil gjerne ha kort: Søren Årstadsvei 21, 4011 STAVANGER
Nå har nett Ole Andrè, Ellinor og Johan vært innom med ein heilt fantastisk byblomst.. øve 1 kg smågodt! Eg har nok for nåken daga nå=) Kosa dåke viare i det helliga lande!

Anonym sa...

Heia:P
Ser kjempe kjekt ud,, og det e t

Kos??

Eg vil ha kort, dåkke kan adresså

Benja

Anonym sa...

ska sei! Fantastisk:) Håpe dokke har de digg! Nå har me akkuratt komt heim, i natt ska me ha øvenattingsbesøk: Mari, Jorunn, Kristin, Johan, David, Benja, Olan og Ellinor! Her bler de fest:D
Kos dokke masse vidare, pass på dokke sjøl!

Anonym sa...

Du store! Her er gode *byblomst* Kristin. Daddlene er betre enn Freia.

Milla sa...

Ja, eg forstår at dokke storkoser dokke på ferie. Takka være Christian så får dokke god guiding, mye kultur og historie ut av turen.
Men me har det ikkje så aller verst her opp i nord heller. For min del så har eg fri idag og det er fint vær!!
Fortsatt god ferie og god tur heim. Husk at føttene skal holde til jul!!!

Anonym sa...

Heisann!! Det var kjekt å se bilder! Jerusalem er digg ja:)
Kos dere massemasse. Her på Tonstad har vi det bra!! Vi koser oss og slapper av sammen. Gud er god. Vi vil gjerne ha postkort! Dalevegen 1, 4440 Tonstad:)
Kristine

Anonym sa...

Hallo. Kjekt å lese å se dere på tur rundt i Jerusalem. Vi rusler rundt på Tonstad. Været er bra her begynner å bli kaldt. Takk for at dere deler inntrykkene med oss. Kjøp en kebab, det ville jeg ha gjort.
Jeg har det bra, og opplever at som dagen er slik er og min styrke. Ungene og jeg har snakket mye og det er så godt å oppleve at de er åpne, det hjelper veldig å snakke med hverandre.
Ole

Anonym sa...

Hei. dette va kjekt å lesa,kjenne mest luktå av krydder og div. i gamlebyen. Der skulle eg gjerna vore meir. flotte bilder. Kos dokk videre.... k9b ellen sofie

Anonym sa...

Hallo på dokke!
skynde meg med ein kommentar mens dataen e ok! Ein ting eg var glad for var at eg såg du Linda hadde begynt å strikka kluter! Forresten,ta ikkje heilt av ;)
Julebutikken på Hidra e snart klar for åpning! Den e meste som et marked!!!
Ha ei fortsatt god reise!!